SAKAL EKİMİ

Sakal toplumumuzda erkekler açısından estetik bir değere sahiptir. Sakal bölgesindeki eksikliklerin birçok nedeni olabilir. Bunların başında halk arasında köselik adı verilen doğuştan gelen nedenler, yanma ve geçirilen bir travma gibi sebepler bulunmaktadır. Sakalda oluşan yoksunluk kişileri estetik kaygı açısından olumsuz etkileyebilmekte ve kişide özgüvenin kırılmasına neden olabilmektedir. Sakal ekimi işlemi FUE ekim yöntemi adı verilen bir yöntemle uygulanmaktadır. Bu yöntemde hastanın donör bölgesinden tek tek alınan kıl kökleri sakal bölgesine nakledilir. FUE ekim yönteminin kullanılmasının başlıca nedenleri arasında işlemin ardından herhangi bir iz kalmamasıdır.

Sakal ekimi ihtiyaca göre değişir; yaralanma alanı, dökülme veya belli bir alandan çıkmamışsa çevredeki sakal sıklığında var olan sınırlar içine ekim gerçekleştirilir. Genellikle enseden alınan kıl kölkleri kullanılır.Eğer kişide hiç sakal çıkmamışsa ve 20 yaş üstündeyse ekim istenen alan kişi tarafından belirlenir ve çizilir.Ekilecek toplam sakal sayısı yine kişinin isteğine bağlıdır.

Sakal Ekimini Nasıl Yapılır?

Sakal ekiminde FUE ekim yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntemde ekim işlemine ilk olarak donör bölgenin belirlenmesi ile başlanır. Sakal ekiminde donör bölge ilk olarak sakal bölgesine yakın bulunan ve estetik açıdan çok gerekli bulunmayan boyun ve elmacık kemikleri üzerindeki kılların alınması tercih edilir. Sakal ekiminde ikinci olarak ekim yapılacak alanın belirlenmesi ve alana ne kadar kıl kökü nakli yapılması gerektiği belirlenir. Bunun ardından ekim yapılacak alana kanal açma işlemi gerçekleştirilir. Alınan kıl kökleri tek tek ekim yapılacak alana açılan kanallara yerleştirilir.

Sakal Ekimi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sakal ekim işleminin ardından kişi taburcu edilir. Sakal ekiminin ardından 1 ile 3 gün içerisinde sakal ekimi yapılan merkezde ilk yıkama gerçekleştirilir. İlk yıkama işlemine kadar hastanın ekim yapılan alanı özenli bir şekilde koruması gerekmektedir. Ayrıca hekiminizin onay verdiği zamana kadar kesinlikle ekim yapılan alanın tıraş edilmemesi gerekmektedir. Tütün ürünleri, alkol gibi zararlı maddelerden ilk 1 haftalık sürede kesinlikle kullanmamalısınız. Sakal ekimi sonucunda tam anlamıyla istenilen sonuca ulaşılması ortalama 6 ile 9 aylık bir süreçte oluşmaktadır.

Sakal ve Saç Ekimi Birlikte Yapılabilir Mi?

Sakal ekimi yaptıracak kişi aynı zamanda saç ekimi de yaptıracak ise, hastanın titizlikte değerlendirilmesi gerekir. Donör sahada bulunan saç kökleri detaylıca incelenmelidir. Bu bölgeden alınan kıl köklerinin hem saç için, hem de sakal için kullanılacağı hesaplanarak, buna uygun bir planlama yapılmalıdır. Kıl köklerine zarar verilmeden, heba edilmeden ekim gerçekleştirilmelidir. Ayrıca kıl köklerinin sakala uygun olanı sakal ekimine, saç için olanları da saç ekiminde kullanılmalıdır. Kıl köklerinin renk ayrımı da doğru yapılarak, saç ve sakal ekimi aynı anda yapılabilir.